sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kolmen kovan kokous

Ajoimme Karin kanssa tänään Villen luokse Tuusulaan kun kolme kovaa kokoontui mittailemaan tangon leveyksiä, saunomaan ja suunnittelemaan viikon päästä alkavaa Malagan matkaa. Syntyipä siinä ohessa maittava käristys ja lenkilläkin kävimme.

Perunaostoksilla

Ajoimme märässä ja jäisessä metsässä pari tuntia Villen opastuksessa. Reitti myötäili osittain Korso MTB Marathonin polkuja, joskin matka taisi jäädä hieman lyhyemmäksi, alle 20 km Cyclemeterin mukaan. Kenelläkään sankarikuskeistamme ei ollut nastoja, joten kieli keskellä suuta sai ajella. Jostain syystä isäntä kyllä paineli menemään melkein kuin kesäkelillä.

Ensimmäiset pätkät jäällä tuntuivat aika hurjilta, mutta pikku hiljaa rupesi löytymään jonkinlainen tuntuma ajoalustaan, suurimman osan aikaa pitoa oli kuitenkin enemmän kuin uskallusta. Itselläni lähti eturengas kerran tai kaksi alta, takarengas lipsui nousuissa ja laskuissa useamminkin, mutta mitään katastrofaalista ei kuitenkaan tapahtunut. Suurimmat tappiot sattuivat kun Villen takapää tipahti ojan ylittävältä sillalta alas ja ketjunohjuri napsahti poikki ja itse sain havusta silmään. Muutaman kerran aiemminkin olen loukannut silmääni ajaessa, minkä takia olen jo useasti päättänyt, etten IKINÄ aja ilman laseja. Pitääpä päättää taas sama asia uudestaan, vasen silmä kun on edelleen hieman sumeana.



Slash luopui ohjuristaan

Bilteman pyöräteline kuljettaa vaivatta kaksi pyörää

Haparoinnista ja hidastelusta huolimatta oli mukava ajella taas muutakin kuin pelkkää työmatkaa ja varsinkin kun oli hyvää ajoseuraa. Sauna ja hyvä ruoka kruunasivat päivän ja saimme jonkinlaisen yhteisymmärryksen siitä, mitä yhteiseen käyttöön tulevia tavaroita kukakin ottaa reissulle mukaan ja miten kentälle siirrytään. Vakuutukset pitää vielä tarkistaa, mutta edellisen reissun pohjilta kaikki alkaa muuten olemaankin melko selkeää.

Tänään oli kamera päällä aika pitkään, enkä ehtinyt ja jaksanut edes katsoa kaikkea, mutta alla pieni kokoelma päivän ajomaisemista.

3 kommenttia:

  1. Älä aja ilman niitä laseja, pliis! Muista vielä hyvin, sen yhden kerran, kun vietiin sut lääkäriin ja sait silmälapun.

    Kohta ei taida olla enää tonkaa vertaa jäätä.

    Ja taas reissuun. Mitä te Malagassa? Jee, uusia matkakirjoituksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö se silmälappu ollutkin just kova juttu? Kysy vaikka lapsilta, haluisko ne, että kummieno on merirosvo?

      Jännä, miten asiat unohtaa, tänäänkin meni työmatka ja siinä ohessa muutamat polut ilman laseja.. pitääpä etsiä ajolasit ja kirkkaat linssit jostain.

      Malagaan mennään Switchbacksin dh-leirille, eli ajamaan alamäkiä.

      Poista
    2. Lapsilla on merirosvovillitys päällä, joten veikkaan, että ne suorastaan haluaisivat nähdä sinut silmälapussa. Onneksi sitä voi käyttää myös terveen silmän päällä. ;)

      Luuletko, että saat kuvattua videota sieltä Malagasta? Niitä on hauska (vaikka toisaalta välillä tosi jännittävää) katsella.

      Poista